Főoldal Cégünkről Adatvédelem Kapcsolat Impresszum Ι Webáruház Ι
Házi vízművek
A házi vízművek speciális rendeltetése, hogy automata módon biztosítsák a ház vízellátását az esővíz, a háztartási víz vagy a talajvíz, illetve kútvíz vagy ciszternák vizének hasznosítása révén.
Ezen túlmenően medencék és víztároló tartályok feltöltésére ill. kiürítésére, valamint öntözésre is alkalmasak. További felhasználási lehetőségük a házi vízrendszer nyomásának növelése. A házi vízművek nagyon rugalmasan alkalmazhatók és - igény esetén - kevés ráfordítással telepíthetők.
Házi vízellátás
Házi vízellátás
A házi vízművek kulcsfontosságú alkalmazási területe a házi vízellátás
A házi vízművek kulcsfontosságú alkalmazási területe a házi vízellátás. Egyre több háztartásban hasznosítják a drága vezetékes ivóvíz helyett különféle célokra az esővizet, a háztartási vizet vagy a talajvizet. Különösen akkor indokolt ez a megoldás, ha a WC-tartály és a mosógép vízellátását akarjuk biztosítani - és természetesen a kert öntözésekor is. Ha csökkentjük a vezetékes ivóvíz-fogyasztást, az érezhetően és tartósan csökkenteni fogja a háztartás költségeit is. Az sem elhanyagolható tény továbbá, hogy ily módon felelősségteljesen bánunk fontos természeti erőforrásunkkal, a vízzel és aktívan hozzájárulunk környezetünk védelméhez.
Automatikus öntözés
Automatikus öntözés
Automatikus öntözés
A házi vízművek kiválóan alkalmasak az automatikus öntözés feladatának ellátására, így ez az egyik jellemző alkalmazási területük. E tekintetben is nagyon előnyösnek bizonyul, hogy házi vízműveink különösen nagy nyomástartállyal rendelkeznek. A szokásosan alkalmazott hosszú, flexibilis csövek a vízfogyasztás megszűnésekor kitágulnak és így nyomáscsökkenést idéznek elő a rendszerben. A nagy űrtartalmú nyomástartály kiegyenlíti ezt a lecsökkent nyomást és ezáltal megakadályozza, hogy a szivattyú újra bekapcsoljon.
Nyomásnövelés
Nyomásnövelés
Nyomásnövelés
A ház vízellátó rendszerében különféle okokból kifolyólag lehet szükség nyomásnövelésre. Előfordul, hogy a helyi vízszolgáltató nem szállít megfelelő nyomású vizet. Az egyes épületek felsőbb emeleteinél gyakran fordul elő, hogy a víz oda már nem a kellő nyomással jut el. Az ilyen esetekben jó megoldás a házi vízmű telepítése, amely ilyenkor a nyomásnövelő berendezés funkcióját látja el. A be- és kikapcsolási nyomás értéke pontosan beállítható, így a ház vízellátó rendszerének túl alacsony nyomása a kívánt mértékben növelhető.
Szárazon futás elleni védelem
Nyomásnövelés
Szárazon futás elleni védelem
A szárazon futás elleni védelem megóvja a szivattyúkat attól, hogy az esetleges vízhiány vagy a rendszer szivárgása miatt hidraulikus részeik felhevüljenek és ebből adódóan károsodást szenvedjenek. Ha a szivattyú víz nélkül illetve túl kevés vízzel, vagy a rendszer szivárgása mellett üzemel - azaz fellép az ún. szárazon futás - az gyakran okoz jelentos károkat a készülékben. A szabadalmaztatott, D.R.O.P. szárazon futás elleni védelemmel felszerelt házi vízműveknél ez a veszély nem áll fenn, mivel a szivattyú idejében kikapcsol.
Előszűrők
Előszűrők
Előszűrők
Az előszűrők különösen az önfelszívó szivattyúk esetében minősülnek hasznos kiegészítőnek. Azért javasoljuk használatát, mert növelik a szivattyú élettartamát, hiszen a szivattyúzott közegből hatékonyan szűrik ki a homokot és az egyéb szilárd szennyeződésdarabkákat. A törésbiztos műanyagból készült, minőségi szűrőbetét néhány mozdulattal megtisztítható, így többször használható. Néhány házi vízművünk esetében az előszűrő az alapfelszereltség részét képezi.
A házi vízművek telepítése
Vibrációmentes telepítés flexibilis bekötőcsövekkel
Vibrációmentes telepítés flexibilis bekötőcsövekkel
A házi vízművek telepítésekor általánosságban véve ugyanazokat a szabályokat és feltételeket kell figyelembe venni, mint a kerti szivattyúk és a házi vízellátó automaták telepítésénél.
Csupán az állandó telepítés esetén van egy különbség: ha a házi vízművet adott helyre fixen szeretné telepíteni, akkor azt javasoljuk, hogy a házi vízmű és a csővezeték között flexibilis bekötőcsövet alkalmazzon. Ezáltal ugyanis elkerülhető, hogy a rezgés átterjedjen a vezetékrendszerre. Tartozékaink kínálatában jó minőségű fémszövetes flexibilis bekötőcsövek is szerepelnek.
Fémeszövetes flexibilis bekötőcső
Fémeszövetes flexibilis bekötőcső
Házi vízműveink alkalmazása során mindig nagyon előnyösnek bizonyul az a tény, hogy alapfelszereltségük része a különösen nagy űrtartalmú nyomástartály. A kisebb kivitelű tartályokkal szemben ezek a nagyobb nyomástartályok nagyobb mennyiségű vizet raktároznak el, melynek hatására jobb a nyomáskiegyenlítés és ritkábban kapcsol be a szivattyú.
További fontos momentum, hogy valamennyi házi vízmuvünk alkalmas ivóvíz szállítására is, mivel minden készülékben olyan membrán van, amely alkalmas élelmiszerekkel történő érintkezésre.

Copyright © 2008-2011 T.I.P. Technische Industrie Produkte GmbH
A rendszergazdai szolgáltatást nekünk is a Mav-IT Kft. nyújtja.
Leírás
A házi vízművek kulcsfontosságú alkalmazási területe a házi vízellátás.
Tippek
Az előszűrők különösen az önfelszívó szivattyúk esetében minősülnek hasznos kiegészítőnek.